Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé à la ptáček

Vepřové karé, neboli pečeně, je šťavnaté maso, které vynikne na talíři v každé úpravě. V tomto receptu je dušené na způsob španělského ptáčka, v omáčce totiž nechybí uzenina ani kyselé okurky. Vařené vajíčko podávejte zvlášť při servírování.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Krok 2: Připravené plátky orestujeme na sádle do zlatova a vyjmeme z pánve. Do pánve dáme osmahnout na jemno nakrájenou cibuli a plátky slaniny. Restujeme do zlatavé barvy. Krok 3: Vrátíme maso zpět a podlijeme vodou. Přidáme hořčici a dusíme do změknutí masa. Měkké maso vyjmeme, přidáme nakrájenou klobásu a okurky. Krok 4: Rozmícháme mouku (podle množství omáčky) ve vodě, omáčku zahustíme a 15 minut povaříme. Vrátíme maso do omáčky a už jen prohřejeme. Krok 5: Na talíř přidáme při servírování rozkrojené vařené vejce.

TIP: Vepřová pečeně a chyby při její přípravě

Zveřejněno 28. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé à la ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RAyL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé à la ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RAyL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborná varianta ke španělským ptáčkům.

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, slanina, klobása, sádlo, okurky sterilované, hořčice, vejce, sůl, pepř mletý, mouka hladká

Přidat fotografie receptu