Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená kedlubna s noky

Pokud potřebujete uvařit rychlé jídlo z pár surovin, vyzkoušejte tyto noky s dušenou kedlubnou a smaženou cibulkou. Noky můžete použít kupované, s domácími je jídlo ale ještě lepší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a potom nastrouháme na struhadle na plátky. Krok 2: Na lžíci másla kedlubnu orestujeme, poté zalijeme troškou vody a dusíme do změknutí. Krok 3: Ochutíme solí, citronovou šťávou a drceným kmínem, případně podle chuti mírně přisladíme. Krok 4: Gnocchi uvaříme v osolené vodě podle návodu. Krok 5: Než se uvaří, oloupeme jednu cibuli a nakrájíme ji na tenké proužky. Ty potom osmahneme do zhnědnutí na zbylé lžíci másla. Krok 6: Uvařené gnocchi scedíme a promícháme s dušenou kedlubnou. Podáváme ozdobené osmaženou cibulkou.

TIP: Jak na domácí gnocchi

Zveřejněno 9. 2. 2025

Poznámka autora poslirecept

Noky mám vždy do zásoby ve spíži, jsou hned hotové a lze je podávat s čímkoliv.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kedlubna s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN6kn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kedlubna s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN6kn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kedlubna, máslo, gnocchi, šťáva citronová, sůl, cukr, kmín drcený, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu