Dušená mrkev s kedlubnami a kuřecím masem

Suroviny 3 porce

300 g mrkve
2 kedlubny (středně velké)
200 g kuřecího masa - stehenní nebo prsní řízky
1 menší cibule
1-2 stroužky česneku
300 ml drůbežího vývaru
olivový olej
máslo
sůl
pepř
bylinkové koření
1 lžička hladké mouky
trošku octa
pažitka petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme maso nakrájené na menší kousky, osolíme a posypeme bylinkovým kořením, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.

  2. Pak přidáme větší plátek másla, cibuli nakrájenou na půlkolečka, mrkev a kedlubny nakrájené na hranolky.

  3. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  4. Přidáme prolisovaný česnek, trošku opepříme a zahustíme lžičkou hladké mouky, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě krátce povaříme.

  5. Podle chuti můžeme ještě přisolit a zakápneme trochou octa - ten vyrovná sladkost mrkve.

  6. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou, nebo pažitkou. Podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Komentáře k receptu Dušená mrkev s kedlubnami a kuřecím masem

  • Iljusa Iljusa

  • misza misza

    Mysulko tohle já můžu:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    :-) všem děkuju za milé komentáře a bodíky:-K
    Eli, já také často vzpomínám na dobroty od babičky, moc mě mrzí, že už tu není a nemohu jí oplatit tu starostlivost a lásku:-(:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jéé, to miluji!! Talíř vypadá moc jedle:-p. Z kuřecím jsem ještě nezkoušela, musím to napravit;-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hezky barevné..zdravé..lákavé:-K:-8:yes:
    Eli:-8:-K:-*

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Tak to doma dělávám pravidelně 1x týdně, takže mohu doporučit:yes:, jen kedlubnu vynechávám i česnek, ten přidám jen nastrouhaný-syrový na porci (ale, to je náš problém u nás doma);-), ale mysulko máš bodíka, protože je to :-p:yes::-p

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Spousta zeleniny s kouskem kuřecího neurazí ani masožrouty :yes::-K.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Dušenou mrkev miluji, ale dát k ní i kedlubny, to mě ještě nenapadlo, zase zeleninka a tu já:-p, takže:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To dělávala moje babička (tuším bez česneku) a my jsme to jako děti nechtěly...:-8 Jak ráda bych si to teď dala, hlavně od ní...;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Určitě je to dobré :-p a zdravé ;-) 1.bod :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dušená kedlubna dušené kedlubny dušené kedlubny recept dušená mrkev s kedlubnou recept na dušené kedlubny dušená kedlubna recept kedlubna dušená kedlubny dušené na másle dušená kedlubna s mrkví kedlubny dušené dušená kedluben recepty z kedlubny kedlubna a zdraví dušená zelenina s kuřecím masem dusene kedlubny recepty kedlubna s masem dušená mrkev s kedlubnem recept dušená kedlubna kedluben na másle recepty dušené kedlubny