Barevné hrnkové knedlíky s dušenými kedlubnami

mika59 Kuchařka: mika59

Přílohy 4 názory

Suroviny

Knedlíky:
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek mléka
2 vejce
1 rohlík starší
50 g uzeného masa
sůl
pepř
zelená petržel
cibule (sušená)
1/2 prášku do pečiva
1 lžička oleje
(hrnky a mikroténové sáčky)
Kedlubny:
větší kedluben
lžíce másla
cca 2 lžíce hladké mouky
mléko
sůl
bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nalijeme mléko, žloutky oddělené od bílků a sůl. Rozmícháme a přidáme mouku, pr.do pečiva, nakrájené uzené na malé kostky. Smícháme a dáme nakrájený rohlík, bylinky a olej. Z bílků ušleháme sníh a pomalu vmícháme do těsta.

  2. Do hrnku dáme mikrotenový sáček a nalijeme těsto. Dáme do hrnce s vodou asi do třetiny hrnku. Vaříme asi 25 minut. Jestli jsou uvařené, poznáme píchnutím špejlí, musí být suchá.

  3. Kedluben oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Dáme do hrnce, přidáme trochu vody, aby to nebylo úplně potopené. Na másle uděláme jíšku, zalijeme mlékem a prošleháme a přidáme k uvařeným kedlubnám. Dosolíme a dopepříme.

Poznámka

Kdo chce, může přidat na zjemnění trochu smetany nebo kousek másla.

A do knedlíků je možné dát anglickou nebo šunku,jsou výborné.

Jsou vhodné k zelí,špenátu i jakékoliv omáčce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 157 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Barevné hrnkové knedlíky s dušenými kedlubnami

Tématické fráze: přílohové hrnkové knedlíky recepty s kedlubnama recepty z kedlubnama hrnkové recepty hrnkové zeleninové knedlíky hrnkove knedlíky s bylinkami hrnkové knedle s bylinkami hrnkové knedlíky recepty- mrkvovy hrnkovy knedliky pečeny mikrotenovy sacek