Duhová koprová omáčka
Klasická smetanová omáčka vonící koprem, podávaná s vařenými vejci, je pokladem české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste vejce před podáváním obarvit v nálevu z červené řepy. Obarvená vejce dodají omáčce šmrnc.
Postup přípravy
Krok 1: Uvařená vejce oloupeme, vložíme do nálevu z červené řepy a necháme obarvit.
Krok 2: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, rozšleháme a necháme alespoň 20 minut vařit.
Krok 3: Kopr opláchneme, otrháme, nasekáme a vmícháme do omáčky.
Krok 4: Dochutíme octem, cukrem i solí a krátce povaříme.
Krok 5: Žloutky rozmícháme ve smetaně, zašleháme do omáčky, zahřejeme, ale nevaříme, jinak se omáčka srazí.
Krok 6: Vejce vyjmeme z nálevu a osušíme je papírovou utěrkou.
Krok 7: Nakonec omáčku rozdělíme na talíře a doplníme obarvenými vejci.
Zveřejněno 26. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Duhová koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGjA
Moje poznámka
Duhová koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGjA
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 55 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 13 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 14 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 15 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 16 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
řepa červená,
máslo,
mouka hladká,
vývar masový,
kopr,
cukr,
ocet,
sůl,
žloutek,
smetana
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.