Duhová pečeně

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 150 minut 4-6 porcí Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

1/2 kg hovězího masa (krk)
1/2 kg vepřového masa (kýta)
1 PL koření Duhová pečeně (bazalka, cibule, koriandr, kurkuma, levandule)
15 dkg uzeného špeku
cibule
sůl
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na stejné kostky.

  2. V trošce oleje rozmícháme polévkovou lžíci směsi koření „Duhová pečeně“ a tuto nalijeme na předem osolené kostky masa a řádně vetřeme rukou. Maso necháme s kořením v chladnu marinovat cca 6 hodin-12 hodin.

  3. Rozpálíme pánev WOK a dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme oba druhy masa a zprudka společně opečeme, aby se maso zatáhlo.

  4. Do připraveného římského hrnce přelijeme z pánve opečené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, cca 0,5 l vývaru a zakryté pečeme na střední teplotu cca 2 hodiny. Vždy po 40 minutách kostky masa promícháme.

  5. Po upečení maso vyjmeme a vypečenou šťávu s kostičkami špeku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka, zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vody a necháme provařit 15 minut. Příloha houskový knedlík, rýže.

Poznámka

Výborná hrubší směs koření s netradičním použitím levandule, ten uzený špek trošku potlačuje chuť koření, ale nám to tak chutná.

http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/du...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 64 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Duhová pečeně

  • Daniella O. Daniella O.

    Lolo, Colombo recept napsal, uvaril, vyfotil a podelil se o nej....:yes: Co delas ty, krome toho, ze pises anonymy????:no: Navic za tento recept dostal uz osm bodiku, coz svedsi o tom, ze kucharkam se libi.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    for Pajaja: jde o houskový knedlík výroba Svoboda-Blučina;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, nedá se nic jiného dělat, než ti dát 6 boda:yes: pro mě je je masíčko to nejlepší menu:-p;-)a máš to moc pěkný.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Pajaja Pajaja

    :yes: Sice píšeš, že jako příloha se hodí houskový knedlík, na fotce mi to připadá spíš jako bramborový, ale to nic nemění na tom, že je to hezký recept. +4

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    no,to je zase "majstrštik"mistra kuchaře:-8:yes:nádhera:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí maso recepty hovězí pečeně z kýty hovězí pečeně z kýty recept hovězí kýta recepty hovězí hovezi maso 5 druhů hovězí pečeně duhove dorty pečení recepty¨ online pečení pečení recepty druhy hovezích pečení hovezi pecene druhy hovězí pečeně z kýty recepty hovězí pečeně z kýty rajská hovězí pečeně na bazalce druhy hovězí pečeně duhová pečeně koření pečení hověziho masa 12 hodin hovězí pečeně s kýty