Rychlý litý rybízový koláč
Rychlý litý rybízový koláč je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát lahodný dezert bez složitého pečení. Tento jednoduchý recept spojuje svěží kyselost rybízu s jemně vláčným těstem.
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz odstopkujeme. Všechny suroviny na drobenku prsty zpracujeme na sypkou hmotu.
Krok 2: Suroviny na těsto zamícháme. Husté lité těsto nalijeme na velký plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem.
Krok 3: Na povrch rozprostřeme rybíz (můžeme ještě posypat cukrem) a zasypeme drobenkou. Pečeme na 170 °C asi 30 minut.
Zveřejněno 5. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý litý rybízový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBwV
Moje poznámka
Rychlý litý rybízový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBwV
Nejnovější recepty
Tortilla jako pizza s mletým masem, mozzarellou a olivami
Přidáno před 3 hodinami
Dietní květák z trouby
Přidáno před 3 hodinami
Jedlé muchomůrky
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninová polévka se slzovkou
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová omáčka pečená
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí plátek v hořčicovo-smetanové omáčce
IRBONA před 21 minutami
Špenátové špagety se slaninou
Katka2 před 23 minutami
Obrácený marinovaný řízek s máslovými bramborami
Sahula před 33 minutami
Máslový řízek podle p. Sapíka
Sahula před 35 minutami
Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině
Kratule před 44 minutami
České buchty
nelinka62 před 1 hodinou
Jednoduché Margot řezy
VeronikaRab před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
Janettaku před 1 hodinou
Roláda z vepřové pečeně
verisek08 před 1 hodinou
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
JuliePetule před 2 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
kůra citronová,
vanilka,
rybíz,
cukr moučkový,
máslo,
mouka polohrubá,
skořice
Komentáře (1)