Rychlý litý rybízový koláč
Rychlý litý rybízový koláč je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát lahodný dezert bez složitého pečení. Tento jednoduchý recept spojuje svěží kyselost rybízu s jemně vláčným těstem.
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz odstopkujeme. Všechny suroviny na drobenku prsty zpracujeme na sypkou hmotu.
Krok 2: Suroviny na těsto zamícháme. Husté lité těsto nalijeme na velký plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem.
Krok 3: Na povrch rozprostřeme rybíz (můžeme ještě posypat cukrem) a zasypeme drobenkou. Pečeme na 170 °C asi 30 minut.
Zveřejněno 5. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý litý rybízový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBwV
Moje poznámka
Rychlý litý rybízový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBwV
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 39 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
kůra citronová,
vanilka,
rybíz,
cukr moučkový,
máslo,
mouka polohrubá,
skořice
Komentáře (1)