Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní polévka

Pivní polévky byly kdysi běžnou součástí jídelníčku, oblíbené byly i v hospodách jako vydatné jídlo. I dnes si můžeme tuto tradiční polévku vychutnat. Výraznou chuť piva zjemní smetana, kterou přidáme na závěr vaření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Chléb nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme je do misky s 500 ml piva a máčíme je, dokud nezměknou. Krok 2: V kastrole na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou zeleninu, zaprášíme ji moukou a jemně osmažíme. Krok 3: Poté přilijeme drůbeží vývar, náležitě rozmícháme a provaříme. Krok 4: Do polévky přidáme změklý chléb, promícháme ji a vaříme tak dlouho, dokud polévka nezhoustne. Chléb se v polévce úplně rozvaří, proto nemusíme používat jíšku k zahuštění. Krok 5: Těsně před dokončením polévku zalijeme smetanou a dochutíme solí a pepřem dle vlastní potřeby.

TIP: Další recepty s pivem

Zveřejněno 11. 3. 2025

Poznámka autora poslirecept

Na polévku můžeme samozřejmě použít i starší tvrdý chléb, pro který by nebylo jiné zpracování. Chléb v pivu dokonale změkne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31KQx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31KQx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chléb žitný, pivo světlé, máslo, zelenina kořenová, mouka hladká, vývar drůbeží, smetana, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu