Pivní polévka
Pivní polévky byly kdysi běžnou součástí jídelníčku, oblíbené byly i v hospodách jako vydatné jídlo. I dnes si můžeme tuto tradiční polévku vychutnat. Výraznou chuť piva zjemní smetana, kterou přidáme na závěr vaření.
Postup přípravy
Krok 1: Chléb nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme je do misky s 500 ml piva a máčíme je, dokud nezměknou.
Krok 2: V kastrole na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou zeleninu, zaprášíme ji moukou a jemně osmažíme.
Krok 3: Poté přilijeme drůbeží vývar, náležitě rozmícháme a provaříme.
Krok 4: Do polévky přidáme změklý chléb, promícháme ji a vaříme tak dlouho, dokud polévka nezhoustne. Chléb se v polévce úplně rozvaří, proto nemusíme používat jíšku k zahuštění.
Krok 5: Těsně před dokončením polévku zalijeme smetanou a dochutíme solí a pepřem dle vlastní potřeby.
Zveřejněno 11. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KQx
Moje poznámka
Pivní polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KQx
Nejnovější recepty
Krevety
Přidáno před 8 hodinami
Pečená kuřecí křídla se sýrovým dipem, bramborami a paprikou
Přidáno před 12 hodinami
Květáková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Tažený jablečný závin podle I. Fabešové
Přidáno před 19 hodinami
Rychlá šlehačková bábovka
Přidáno 24. 9. 2025 20:39:13
Camembert s bramborem z mikrovlnné trouby
Přidáno 24. 9. 2025 20:31:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkový hrnkový koláč
Elzinka před 8 hodinami
Vepřový guláš s klobásou
Elzinka před 8 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Skunk před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
katkaferencik před 11 hodinami
Olejový korpus na dort
IvanaRr před 11 hodinami
Katův šleh
JaniceKey před 11 hodinami
Květákový mozeček
boxerka69 před 11 hodinami
Rýžový salát s tuňákem
Dana Lubovska před 12 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
Vavrofka před 12 hodinami
Holandské řízky
BublinaF před 13 hodinami
Suroviny:
chléb žitný,
pivo světlé,
máslo,
zelenina kořenová,
mouka hladká,
vývar drůbeží,
smetana,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.