Cizrnová bublanina
V tomto receptu najdeme netradiční zpracování oblíbené bublaniny. Její těsto obohatí cizrna, která je vhodnou luštěninou pro pečení sladkých moučníků. Zvláčněno je také tvarohem. Ovoce k ozdobení pak volíme podle sezony a naší chuti.
Postup přípravy
Krok 1: Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 2: Žloutky dáme do mixéru, přidáme cizrnu s polovinou jejího nálevu, cukr, olej, tvaroh nebo jogurt. Vše důkladně rozmixujeme.
Krok 3: K tekuté směsi přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem na pečení a nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a vyskládáme ovocem. Pečeme na 165 °C po dobu 35-40 minut.
Zveřejněno 17. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW57Y
Moje poznámka
Cizrnová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW57Y
Nejnovější recepty
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 1 hodinou
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 5 hodinami
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 21 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sváteční polévka s pečeným česnekem
Lida.Rose před 9 minutami
Majonézové kynuté buchty
Lendoulinecek před 20 minutami
Chilli con carne (veganské)
BlankaBulkova před 29 minutami
Vanilkové vafle
Merylas před 42 minutami
Krtkův dort na plechu
EvaCh před 43 minutami
Buchtičky s vanilkovým krémem
Blazenka před 1 hodinou
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Simona1 před 1 hodinou
Tvarohová buchta s Margotkou
beruna1 před 1 hodinou
Krůtí stehna na rajčatech podle Dity P.
Glapet před 1 hodinou
Kynuté lívanečky
sedlaci před 2 hodinami
Suroviny:
vejce,
cizrna,
cukr krystal,
olej,
tvaroh,
mouka hladká,
kypřící prášek,
ovoce
Komentáře (1)