Cizrnová bublanina
V tomto receptu najdeme netradiční zpracování oblíbené bublaniny. Její těsto obohatí cizrna, která je vhodnou luštěninou pro pečení sladkých moučníků. Zvláčněno je také tvarohem. Ovoce k ozdobení pak volíme podle sezony a naší chuti.
Postup přípravy
Krok 1: Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 2: Žloutky dáme do mixéru, přidáme cizrnu s polovinou jejího nálevu, cukr, olej, tvaroh nebo jogurt. Vše důkladně rozmixujeme.
Krok 3: K tekuté směsi přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem na pečení a nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a vyskládáme ovocem. Pečeme na 165 °C po dobu 35-40 minut.
Zveřejněno 17. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW57Y
Moje poznámka
Cizrnová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW57Y
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 11 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestková povidla
MAMA9903 před 4 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 5 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 7 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 7 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 7 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 8 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 10 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 10 hodinami
Suroviny:
vejce,
cizrna,
cukr krystal,
olej,
tvaroh,
mouka hladká,
kypřící prášek,
ovoce
Komentáře (1)