Cizrnová bublanina
V tomto receptu najdeme netradiční zpracování oblíbené bublaniny. Její těsto obohatí cizrna, která je vhodnou luštěninou pro pečení sladkých moučníků. Zvláčněno je také tvarohem. Ovoce k ozdobení pak volíme podle sezony a naší chuti.
Postup přípravy
Krok 1: Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 2: Žloutky dáme do mixéru, přidáme cizrnu s polovinou jejího nálevu, cukr, olej, tvaroh nebo jogurt. Vše důkladně rozmixujeme.
Krok 3: K tekuté směsi přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem na pečení a nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a vyskládáme ovocem. Pečeme na 165 °C po dobu 35-40 minut.
Zveřejněno 17. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW57Y
Moje poznámka
Cizrnová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW57Y
Nejnovější recepty
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 8 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno před 12 hodinami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno 30. 7. 2025 05:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Kajkajak před 47 minutami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Lucie1001 před 52 minutami
Zapečené jednoporcové těstoviny se sýrem v alobalu
Knapsik před 1 hodinou
Rychlokvašky
mkab před 2 hodinami
Moje bramboráky
Jurcka před 3 hodinami
Pečený patizon
stockova.veronika před 7 hodinami
Pařížský dort pro Davču
Brumaire před 7 hodinami
Cuketový perník
Kocinka před 7 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
LuciLucie před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
RNRNH před 11 hodinami
Suroviny:
vejce,
cizrna,
cukr krystal,
olej,
tvaroh,
mouka hladká,
kypřící prášek,
ovoce
Komentáře (1)