Holandský řízek
Oblíbenou českou klasikou je bezesporu holandský řízek, z mletého masa, se strouhaným sýrem a obalený v trojobalu. Řízek vysmažený krásně dozlatova podáváme s oblíbenou přílohou, třeba s bramborovou kaší.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Eidam nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Mleté maso promícháme se smetanou, cibulí a sýrem. Dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou muškátového květu. Zakryjeme a necháme uležet v chladničce, ideálně přes noc.
Krok 3: Pak směs rozdělíme na 2 díly a vytvarujeme oválné řízky. Obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném se solí a ve strouhance.
Krok 4: Zvolna osmažíme ve větším množství horkého oleje po obou stranách dozlatova. Po usmažení odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný olej. Podáváme s bylinkovou bramborovou kaší.
Zveřejněno 18. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holandský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26OK
Moje poznámka
Holandský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26OK
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 27 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 9 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 12 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 13 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
smetana na vaření,
cibule,
sýr eidam,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.