Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové karbanátky s kladenskou pečení

Placky různých chutí jsou velice oblíbeným pokrmem. Na tyto placičky budeme potřebovat směs květáku, mrkve a celeru. Kromě dochucení kořením je doplníme také vajíčky a kladenskou pečení. Placky můžeme buď smažit nebo péct.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, povaříme 7 minut ve slané vodě a necháme okapat. Krok 2: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Zeleninu 5 minut orestujeme a necháme prochladnout. Krok 3: Květákové růžičky rozsekáme nadrobno, přidáme zeleninu, vejce, škrob, drobně nakrájenou kladenskou pečeni, petrželku, osolíme, okořeníme, zamícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou Krok 4: Utvoříme menší karbanátky a smažíme na oleji. Nebo je postříkáme olejem a pečeme v horkovzdušné fritéze, při teplotě 180 °C po dobu 6-10 minut, otočíme a dalších 6 minut dopečeme. Krok 5: Péct můžeme i v troubě na plechu s pečicím papírem potřeným olejem při teplotě 190 °C po dobu 15-20 minut. V polovině karbanátky otočíme a dopečeme.

TIP: Jak na karbanátky z horkovzdušné fritézy

Zveřejněno 29. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové karbanátky s kladenskou pečení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NmY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové karbanátky s kladenskou pečení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NmY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, zelenina, cibule, máslo, vejce, pečeně kladenská, škrob, petrželka, sůl, pepř mletý, strouhaný muškátový oříšek, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu