Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boží milosti

Tradiční boží milosti jsou připravovány před Velikonocemi. Křehké těsto dochucuje smetana a bílé víno. Drobné smažené pečivo vykrajujeme nejčastěji do čtverců se zářezy. Hotové je obalíme v moučkovém cukru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na vále smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme žloutky, změklé máslo, citronovou kůru, rum, víno a podle potřeby smetanu. Krok 2: Uděláme vláčné těsto, které velmi dobře propracujeme a pak na pomoučněném vále vyválíme na tenký plát. Krok 3: Vykrajujeme libovolné tvary. Smažíme je ve vyšší vrstvě tuku a na papírovém ubrousku je necháme odkapat. Posypeme cukrem.

TIP: Jak na boží milosti

Zveřejněno 6. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr528

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr528

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, sůl, žloutek, máslo, kůra citronová, rum, víno bílé, smetana, tuk, cukr

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu