Grilovaný bůček pro babičky a dědečky
Bůček pro babičky a dědečky získal svůj roztomilý název zřejmě proto, že se vám doslova rozplyne na jazyku, takže si na něm bez obav pochutná i starší generace. Příprava je velmi snadná a z výsledku budete určitě nadšeni.
Postup přípravy
Krok 1: Bůček zalijeme vodou, přidáme oloupané stroužky česneku, nové koření, pepř, bobkové listy, sůl a povaříme 50 minut.
Krok 2: Měkký bůček vyndáme z vývaru, osušíme a necháme vystydnout, nejlépe do druhého dne.
Krok 3: Druhý den maso nakrájíme na plátky 1,5 cm silné, posypeme grilovacím kořením (nebo kořením dle chuti) a zprudka grilujeme z každé strany 3 minuty.
Krok 4: Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou podle chuti.
Zveřejněno 11. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaný bůček pro babičky a dědečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5Vx
Moje poznámka
Grilovaný bůček pro babičky a dědečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5Vx
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 12 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 16 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 7 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 7 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 7 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 8 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 8 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 11 hodinami
Suroviny:
bůček,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
česnek,
sůl,
koření grilovací
Komentáře (1)