Bůček s fazolemi

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

600 g libového vepřového bůčku
250 g velkých bílých, suchých fazolí
lžíce sádla
velká cibule
4 -5 stroužků česneku
80 g rajčatového protlaku
3 lžíce pikantního kečupu
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl
pepř
kajenský pepř podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočené uvaříme s bobkovým listem a kořeníme do měkka. Solíme až po zméknuti. Bůček nakrájený na kostky cca 2x2 cm opečeme na sádle s cibulí dozlatova. Přidáme česnek, po chvíli protlak a kečup.

  2. Maso přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme a pečeme na 200 st. přikryté 15 minut. Poté odkryjeme, přidáme scezené fazole a promícháme.

  3. Podlijeme vývarem z fazolí a pečeme dalších cca 30¨- 40 minut na 160 st. do změknutí masa. Občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem z fazolí. Podáváme s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 621 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůček s fazolemi

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    sikulka7: Ano je to pravda, opravím to..Děkuji za upozornění. :-K

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Recept určitě skvělý, ale zaujala mě věta - fazole uvaříme se solí a kořením. Není pravidlem, že luštěniny solíme až po uvaření, protože by ztvrdly ? Ledaže by se prodávaly jiné odrůdy, které se dají solit předem.:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: bůček bůček recepty bůček s fazolí bucek predem nakrajeny buček a fazole pikantni bůček s fazolemi

Zapomněl/a jsem heslo