Plněná jehněčí roláda
Jehněčí roláda plněná žampionovou nádivkou s cibulí a anglickou slaninou je lahodný pokrm, který se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Měkké a šťavnané maso je ovoněné rozmarýnem a v kombinaci s pečenými bramborami je vynikající.
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a osušíme. Rozřízneme na plát, který vyklepeme na tenký obdélník, který budeme moci zabalit. Plát lehce osolíme a opepříme.
Krok 2: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme a také nakrájíme.
Krok 3: Tuto směs osmažíme na troše oleje s 1 větvičkou rozmarýnu. Poté necháme zchladnout.
Krok 4: Rohlík nakrájíme na kousky, smícháme s rozšlehaným vejcem a 1 lžící mléka a necháme pár minut rozměknout. Vaječnou směs promícháme s houbovou směsí. Náplň naneseme na střed rozklepaného masa a za pomoci čistého provázku zavineme a upevníme.
Krok 5: Roládu přeneseme do pekáčku, přidáme sádlo, lehce podlijeme vodou, dále přidáme oloupané stroužky česneku.
Krok 6: Pečeme pod pokličkou v troubě předehřáté na 220 °C doměkka 60-90 minut. V polovině pečení odklopíme, podlijeme vínem a přidáme zbylý rozmarýn. Za občasného podlévání upečeme roládu dozlatova.
Krok 7: Podáváme s pečenými novými bramborami.
Zveřejněno 18. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná jehněčí roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYXvN
Moje poznámka
Plněná jehněčí roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYXvN
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 9 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 4 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 5 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
cibule,
žampióny,
olej,
rozmarýn,
rohlík,
vejce,
mléko,
sádlo,
česnek,
víno červené
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.