Plněná jehněčí roláda
Jehněčí roláda plněná žampionovou nádivkou s cibulí a anglickou slaninou je lahodný pokrm, který se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Měkké a šťavnané maso je ovoněné rozmarýnem a v kombinaci s pečenými bramborami je vynikající.
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a osušíme. Rozřízneme na plát, který vyklepeme na tenký obdélník, který budeme moci zabalit. Plát lehce osolíme a opepříme.
Krok 2: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme a také nakrájíme.
Krok 3: Tuto směs osmažíme na troše oleje s 1 větvičkou rozmarýnu. Poté necháme zchladnout.
Krok 4: Rohlík nakrájíme na kousky, smícháme s rozšlehaným vejcem a 1 lžící mléka a necháme pár minut rozměknout. Vaječnou směs promícháme s houbovou směsí. Náplň naneseme na střed rozklepaného masa a za pomoci čistého provázku zavineme a upevníme.
Krok 5: Roládu přeneseme do pekáčku, přidáme sádlo, lehce podlijeme vodou, dále přidáme oloupané stroužky česneku.
Krok 6: Pečeme pod pokličkou v troubě předehřáté na 220 °C doměkka 60-90 minut. V polovině pečení odklopíme, podlijeme vínem a přidáme zbylý rozmarýn. Za občasného podlévání upečeme roládu dozlatova.
Krok 7: Podáváme s pečenými novými bramborami.
Zveřejněno 18. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná jehněčí roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYXvN
Moje poznámka
Plněná jehněčí roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYXvN
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 46 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
cibule,
žampióny,
olej,
rozmarýn,
rohlík,
vejce,
mléko,
sádlo,
česnek,
víno červené
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.