Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná jehněčí roláda

Jehněčí roláda plněná žampionovou nádivkou s cibulí a anglickou slaninou je lahodný pokrm, který se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Měkké a šťavnané maso je ovoněné rozmarýnem a v kombinaci s pečenými bramborami je vynikající.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme a osušíme. Rozřízneme na plát, který vyklepeme na tenký obdélník, který budeme moci zabalit. Plát lehce osolíme a opepříme. Krok 2: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme a také nakrájíme. Krok 3: Tuto směs osmažíme na troše oleje s 1 větvičkou rozmarýnu. Poté necháme zchladnout. Krok 4: Rohlík nakrájíme na kousky, smícháme s rozšlehaným vejcem a 1 lžící mléka a necháme pár minut rozměknout. Vaječnou směs promícháme s houbovou směsí. Náplň naneseme na střed rozklepaného masa a za pomoci čistého provázku zavineme a upevníme. Krok 5: Roládu přeneseme do pekáčku, přidáme sádlo, lehce podlijeme vodou, dále přidáme oloupané stroužky česneku. Krok 6: Pečeme pod pokličkou v troubě předehřáté na 220 °C doměkka 60-90 minut. V polovině pečení odklopíme, podlijeme vínem a přidáme zbylý rozmarýn. Za občasného podlévání upečeme roládu dozlatova. Krok 7: Podáváme s pečenými novými bramborami.

TIP: Praktické rady a tipy na zpracování jehněčího masa

Zveřejněno 18. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná jehněčí roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXvN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná jehněčí roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXvN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jehněčí, sůl, pepř mletý, slanina anglická, cibule, žampióny, olej, rozmarýn, rohlík, vejce, mléko, sádlo, česnek, víno červené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu