

Plněná kuřecí roláda
Suroviny
- 1 plátek kuřecího masa (z vykoštěného kuřete)
- 100 g anglické slaniny
- 2 lžíce dijonské hořčice
- mletá uzená paprika
- sůl
- máslo
- na nádivku:
- 4 vejce
- 3 jarní cibulky
- 1 červená paprika
- 1 malá plechovka sterilovaného hrášku
- 3 lžičky medvědího česneku
- 2 lžíce petrželky (nasekané)
- sůl
- barevný pepř
- kousek másla
- jehly na špízy
- alobal
Postup přípravy receptu
Kuře vykostíme, anebo koupíme již hotový plát na roládu. Na kousku másla orestujeme kolečka jarní cibulky a použijeme i zelenou část. Zalijeme rozkvedlanými vajíčky, která jsme před tím osolili a opepřili. Vejce necháme srazit a přisypeme medvědí česnek.
Plotýnku vypneme a do mírně vychladlých vajíček vmícháme slabé proužky červené papriky, hrášek z plechovky bez nálevu a kudrnku.
Kuřecí plát rozklepeme paličkou a obě strany osolíme. Tu stranu, na kterou budeme klást nádivku ještě posypeme mletou uzenou paprikou, pomažeme dijonskou hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny.
Vaječnou směs rozložíme po prostředku masa a zavineme. Zajistíme jehlami, párátky, popř. převážeme nití. Přeložíme do pekáče a ještě trochu posypeme uzenou paprikou.
Mírně podlijeme vodou a pečeme přikryté v troubě na 200°C asi 1 hodinu.
Alobal sundáme, roládu poklademe plátky másla a odkryté dopečeme dozlatova ještě asi 1/2 hodinky. V průběhu pečení přeléváme výpekem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněná kuřecí roláda
-
Vynikající,moc děkuji za inspiraci za jiná koření,než dávám
-
nejlepší roláda na světě
-
máte dobré recepty.
-
Nadi, díky za krásnou, ba krásnější fotku - mně se to rozpadlo
a těší mě, že chutnalo!
-
rebeka:Krásně se ti povedla
-
Andrejko, dělala jsem dnes k obědu, medvěda nemaje
pochutnali jsme si, bodík už jsem dala dřív, dnes jen foto a díky -
Mňam mňam mňaaaam!
-
Všem komentátorkám posílám
jako poděkování za pochvalu.
-
krásné jídlo
-
Hmmm moc moc povedené
-
No, vždyť říkám, že tady máme kuchařky, jako málokde
-
Dzungilo, moc lákavý i když známý recept
Máš to hezky nafocené i naservírované a taková klasika je moc dobrá
Dávám ti 8.bod
-
Andrej, krásně nafocené a prostě dobré jídlo na sváteční i všední stůl
-
Moc dobrý recept a krásná fotka. Líbí se mi nádivka. Není v ní houska, kterou v nádívkách nemusím
-
Povedená verze oblíbené klasiky
.