Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur nejčastěji nalezneme v kuchyni středního Východu. Jedná se o lámaná pšeničná zrna a jeho příprava je velice snadná, navíc je dobře stravitelný. Vyzkoušejte jej třeba s restovanou kedlubnou a fenyklem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur zalijeme drůbežím vývarem, přivedeme k varu, 10 minut povaříme a zakrytý necháme dojít. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Fenykl nakrájíme na nudličky. Z papriky vykrojíme jadřinec a nakrájíme na malé kousky. Kedlubny nakrájíme na kousky. Krok 3: Mezitím na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme kedlubny, fenykl a papriku. Krok 4: Vše opékáme asi 10 minut, směs dochutíme solí, pepřem a pak vmícháme kukuřici a lístky špenátu. Pár jich ponecháme stranou na ozdobu. Krok 5: Zeleninovou směs promícháme s hotovým bulgurem a porce ozdobíme čerstvým špenátem a výhonky z fenyklu.

TIP: Jak správně vařit bulgur - oblíbené recepty

Zveřejněno 7. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29OM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29OM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bulgur, vývar drůbeží, olej olivový, cibule, kedlubna, fenykl, paprika čerstvá červená, kukuřice, špenát baby, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu