Pečený bulgur s rajčatovou omáčkou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30-40 min 2 porce Mleté maso 5 názorů

Suroviny

250 g mletého masa
3 kusy spařených rajčat
1 menší cibule
1 malý rajčatový protlak
sůl, pepř
olej
půl hrnku bulguru
1 hrnek hovězího vývaru, popřípadě vody a půl kostky masoxu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku vhodném do trouby rozehřejeme olej a na něj dáme restovat cibuli.
    Přidáme mleté maso, které zhruba 8 minut opékáme, pak nakrájená spařená rajčata a protlak. Vše osolíme, opepříme a krátce provaříme.

  2. Na troše oleje opékáme půl hrnku bulguru zhruba 5 minut.
    Do opečeného bulguru přidáme rajčatovou směs, promícháme a zalijeme vývarem.
    Směs vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba 30-35 minut, až je vývar zcela vyvařen. Během pečení aspoň jednou promícháme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený bulgur s rajčatovou omáčkou

  • Eja57 Eja57

    bofinka: samozřejmě znám, ten je :yes: a je jeden z nejautentičtějších co se dá na webech najít... ( stejně není úúúplně jasno...víno červené/bílé, mléko ano/ne, asi ne se špagetami, asi nesypat sýrem...já osobně se držím Marcelly Hazan)

    Odpovědět

  • bofinka: Název jsem upravila. Spokojená? ;-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Eja57: Skoda, staci pouzit vyhledavac na TR a ejhle :-O https://www.toprecepty.cz/recept/47597-bolonska-om...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    bofinka: :-8 když si projdeš na různých webech "boloňačky" tak Ti vyjde jednoduchá rovnice - mleté maso + piksla rajčat = boloňská omáčka....

    Krásná velmi "žravá" fotka:yes:

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Udelat omacku z mleteho masa a rajcat jeste neznamena, ze se jedna o Bolonskou omacku. . . .

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo