Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatý tažený závin

Tažený závin, se šťavnatou nádivkou z jablek, ořechů, a rozinek, vám svojí chutí a příjemnou vůní připomene odpoledne u babičky. Hojně pocukrovaný závin zmizí ze stolu doslova rychlostí blesku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 35 min

90 min (55 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, soli, vejce, oleje a vody vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Krok 2: Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, polijeme citronovou šťávou a promícháme se skořicí, citronovou kůrou, rozinkami a cukrem. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 4: Na pomoučeném vále vyválíme tenký plát. Na plát těsta rozložíme jablkovou náplň, pokapeme ji rozehřátým máslem a posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Krok 5: Vytvarujeme závin a přeneseme na připravený plech. Potřeme máslem a propíchneme vidličkou. Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 35 minut.

TIP: Jablkový závin podle našich babiček - osvědčený recept

Zveřejněno 11. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatý tažený závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMyW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatý tažený závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMyW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, vejce, olej, voda, jablko, citron, skořice mletá, rozinky, cukr, máslo, ořechy vlašské, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu