Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný zapékaný chřest

Ač se to na první pohled nemusí zdát, chřest můžeme připravit na mnoho způsobů. Zapékaný zelený chřest s bešamelem, posypaný parmazánem, využijete nejen jako obědové jídlo, ale také jako slavnostní předkrm.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Chřest omyjeme, odkrojíme tuhé konce a krátce povaříme ve slané vodě, asi 3-5 minut. Krok 2: V hrnci necháme rozpustit máslo, vmícháme hladkou mouku, krátce za stálého míchání opražíme, aby chytla barvu, a zalijeme mlékem. Pořádně rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Krok 3: Přidáme bobkový list a za stálého míchání povaříme asi 10–15 minut, dokud bešamel nezhoustne. Krok 4: Nakonec ho ochutíme solí, pepřem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme okapaný chřest a zalijeme bešamelem. Krok 5: Vložíme do trouby a zapékáme při 180 °C přibližně 10 minut. Poté posypeme strouhankou a najemno nastrouhaným parmazánem. Dopečeme ještě dalších 15-20 minut a podáváme.

Zveřejněno 12. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný zapékaný chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmX8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný zapékaný chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmX8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
chřest zelený, máslo, mouka hladká, mléko, bobkový list, ořech muškátový, strouhanka, parmazán, sůl, pepř mletý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu