Klokaní kýta s ananasem

sidera Kuchař: sidera

Jiné maso 10 názorů

Suroviny

750 g klokaní kýty
ananasový kompot
koření na steaky
grilovací koření Argentina
sojová omáčka (s česnekem)
worcestr
olivový olej
mouka
Příloha:
rýže
skořice
rozinky
kompotovaný ananas
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku nalijeme 6 lžic sojové omáčky, 1 lžíci worcestru, 3 lžíce olivového oleje, 6 lžic vody z ananasového kompotu, vše smícháme a vložíme na plátky nařezané, kořením a moukou posypané maso.

  2. Pečeme při 180°C asi 15 minut, polijeme vypečenou šťávou a dopečeme ještě 15 minut.

  3. Příloha: rýži uvaříme v neosolené vodě, posypeme lžičkou skořice, smícháme s předem namočenými a vymačkanými rozinkami a kousky kompotovaného ananasu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Klokaní kýta s ananasem

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    klokan, jelen, srnec, divočák, kůň a nevím co ještě je v Makru za oproti jehněčině únosných 170-190/kg. i v kostkách na guláš.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pane jo, ten klokan je ale krásně tmavej a ta šťávička je boží:-O a díky náhodným receptům jsem na to přišla, jinak ani nevím, že to tu máš;-)Sidero, zasloužíš si 3.boda:yes:

    Odpovědět

  • andy andy(neregistrovaný)

    tak zítra vyzkouším.. jsem moc zvědavá jaké to bude, protože to vypadý výborně!! :-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tak tých 170,- myslím nie je tak veľa, aby sa to nedalo kúpiť, veď raz za čas, aspoň na ochutnanie...:yes: Díky za inšpiráciu, poobzerám sa po tej klokanine :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • sidera sidera(autor receptu)

    Klokaní kýta stojí myslím kolem 170,-kč/kg. Není to málo, ale dá se to, proti tomu jehněčímu, jak tady podotkla Jana, je to ještě únosné. :-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já obdivuji odvaho každého, kdo se pustí do něčeho neznámého. Koupit se dá dneska všechno, ale za cenu kousku jehněčího cca 4 plátky protknuté ještě kostí a počítám, po úpravě bych ani maso nenašla cca 390 kč, no, na to musí být odvaha;-) Sidera, ty rozhodně odvahu máš, fotky vypadají mooc jedle:-)) a já ti za tu odvahu dávám plus a jsem přesvědčená, že je to dobrůtka;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jej, to je fakt skvělý repept a lákavá fotka! Bodík:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    sidera, a koľko to asi stojí, musím sa u nás pozrieť v METRE:-D;-):yes:

    Odpovědět

  • sidera sidera(autor receptu)

    Tejajo, já koupila maso v Makru. Je jemné, šťavnaté, něco mezi hovězím a divočinou, výborné. :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    a jéje, ešte odkiaľ to klokanie mäso:-O Ako to chutí, myslím mäso akú má chuť ?

    Odpovědět

Tématické fráze: klokaní maso klokaní steak klokaní maso recepty recepty z klokaního masa klokaní guláš úprava klokaního masa klokaní maso cena klokan recept recepty klokani maso klokan recepty recepty z klokana klokaní steak recept recepty na klokaní maso klokaní steaky klokani recepty recept na klokana klokani maso recept klokaní maso-úprava recepty klokan recept klokan

Zapomněl/a jsem heslo