Zabaglione s jahodami
Pod názvem zabaglione se ukrývá tradiční italský dezert skládající se z našlehaných žloutků, cukru a vína. Lehký krémový dezert, ozdobený čerstvými jahodami, bude perfektní tečkou za slavnostním obědem nebo večeří.
Postup přípravy
Krok 1: Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do většího hrnce nalijeme vodu. Na tento hrnec vložíme menší kovou mísu, ve které budeme krém šlehat.
Krok 3: Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr a víno. Při mírném vaření krém neustále šleháme metlou do zhoustnutí, zhruba 12 minut.
Krok 4: Jahody naskládáme do oblíbených pohárků nebo mističek a tímto italským krémem je polijeme. Před podáváním necháme dezert vychladit.
Zveřejněno 1. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabaglione s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rO3Z
Moje poznámka
Zabaglione s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rO3Z
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 8 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 14 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 2 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 3 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 4 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 4 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 5 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 6 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 7 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 7 hodinami
Suroviny:
žloutek,
cukr krystal,
víno červené dezertní,
jahody čerstvé
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.