Zabaglione s jahodami
Pod názvem zabaglione se ukrývá tradiční italský dezert skládající se z našlehaných žloutků, cukru a vína. Lehký krémový dezert, ozdobený čerstvými jahodami, bude perfektní tečkou za slavnostním obědem nebo večeří.
Postup přípravy
Krok 1: Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do většího hrnce nalijeme vodu. Na tento hrnec vložíme menší kovou mísu, ve které budeme krém šlehat.
Krok 3: Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr a víno. Při mírném vaření krém neustále šleháme metlou do zhoustnutí, zhruba 12 minut.
Krok 4: Jahody naskládáme do oblíbených pohárků nebo mističek a tímto italským krémem je polijeme. Před podáváním necháme dezert vychladit.
Zveřejněno 1. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabaglione s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rO3Z
Moje poznámka
Zabaglione s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rO3Z
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 22 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno 2. 6. 2025 06:15
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé Aloo gobi aur mater (brambory s květákem a hráškem)
KrisZaezemi před 23 minutami
Hlávkový salát se slaninou
Evule1 před 5 hodinami
Koprová omáčka
LucieKrou před 13 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 14 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 15 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 16 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 16 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 17 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 18 hodinami
Suroviny:
žloutek,
cukr krystal,
víno červené dezertní,
jahody čerstvé
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.