Zabaglione s jahodami
Pod názvem zabaglione se ukrývá tradiční italský dezert skládající se z našlehaných žloutků, cukru a vína. Lehký krémový dezert, ozdobený čerstvými jahodami, bude perfektní tečkou za slavnostním obědem nebo večeří.
Postup přípravy
Krok 1: Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do většího hrnce nalijeme vodu. Na tento hrnec vložíme menší kovou mísu, ve které budeme krém šlehat.
Krok 3: Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr a víno. Při mírném vaření krém neustále šleháme metlou do zhoustnutí, zhruba 12 minut.
Krok 4: Jahody naskládáme do oblíbených pohárků nebo mističek a tímto italským krémem je polijeme. Před podáváním necháme dezert vychladit.
Zveřejněno 1. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabaglione s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rO3Z
Moje poznámka
Zabaglione s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rO3Z
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 9 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 10 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 13 minutami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 34 minutami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 34 minutami
Výborný makovec
Jan Nemec před 35 minutami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 36 minutami
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 40 minutami
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Mon17 před 1 hodinou
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 2 hodinami
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 3 hodinami
Suroviny:
žloutek,
cukr krystal,
víno červené dezertní,
jahody čerstvé
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.