Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabaglione s jahodami

Pod názvem zabaglione se ukrývá tradiční italský dezert skládající se z našlehaných žloutků, cukru a vína. Lehký krémový dezert, ozdobený čerstvými jahodami, bude perfektní tečkou za slavnostním obědem nebo večeří.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 18 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby chlazení

30 min (18 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme a pokrájíme na menší kousky. Krok 2: Do většího hrnce nalijeme vodu. Na tento hrnec vložíme menší kovou mísu, ve které budeme krém šlehat. Krok 3: Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr a víno. Při mírném vaření krém neustále šleháme metlou do zhoustnutí, zhruba 12 minut. Krok 4: Jahody naskládáme do oblíbených pohárků nebo mističek a tímto italským krémem je polijeme. Před podáváním necháme dezert vychladit.

TIP: Nepečené jahodové dezerty - rady a tipy

Zveřejněno 1. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabaglione s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rO3Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabaglione s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rO3Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žloutek, cukr krystal, víno červené dezertní, jahody čerstvé

Přidat fotografie receptu