Třešňový džem s rumem
Příprava domácího džemu je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta i do chladných zimních dnů. Džem z vyzrálých třešní s kapkou rumu dodá dezertům jedinečnou chuť a výborný je i jen tak na čerstvém pečivu.
Postup přípravy
Krok 1: Třešně vypeckujeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
Krok 2: Třešně vložíme do hrnce, vmícháme želírovací cukr, vše nahrubo rozmixujeme a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme zhruba 5-10 minut.
Krok 3: Poté přilijeme rum dle chuti, směs znovu (tentokrát najemno) rozmixujeme ponorným mixérem a zkusíme, zda džem hezky želíruje. Pokud ne, přidáme trochu kyseliny citronové.
Krok 4: Čisté vyvařené sklenice naplníme džemem, uzavřeme je, obrátíme na 5 minut dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 9. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňový džem s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWvjY
Moje poznámka
Třešňový džem s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWvjY
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 8 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 7 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 7 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 10 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 10 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 10 hodinami
Suroviny:
třešně,
cukr želírovací,
rum,
kyselina citronová
Komentáře (1)