Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňový džem s rumem

Příprava domácího džemu je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta i do chladných zimních dnů. Džem z vyzrálých třešní s kapkou rumu dodá dezertům jedinečnou chuť a výborný je i jen tak na čerstvém pečivu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Třešně vypeckujeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Třešně vložíme do hrnce, vmícháme želírovací cukr, vše nahrubo rozmixujeme a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme zhruba 5-10 minut. Krok 3: Poté přilijeme rum dle chuti, směs znovu (tentokrát najemno) rozmixujeme ponorným mixérem a zkusíme, zda džem hezky želíruje. Pokud ne, přidáme trochu kyseliny citronové. Krok 4: Čisté vyvařené sklenice naplníme džemem, uzavřeme je, obrátíme na 5 minut dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP: Jak připravit třešňový džem - rady a tipy

Zveřejněno 9. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňový džem s rumem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvjY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňový džem s rumem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvjY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
třešně, cukr želírovací, rum, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu