Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý jahodovo-reveňový koláč

Rebarborová sezóna se pomalu chýlí ke konci, a tak neváhejte a vychutnejte si ji, dokud je to možné. Nejlépe její lehce nakyslá chuť vynikne v koláči se slaďoučkými jahodami. Křehký koláč s bílkovým sněhem vám vykouzlí úsměv na tváři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení těsta

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 190 °C. Krok 2: Hladkou mouku smícháme s cukrem, změklým máslem, špetkou soli, vejcem a vodou. Zpracujeme hladké těsto, které necháme hodinu uležet v chladu. Krok 3: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Jahody omyjeme, odstopkujeme a přepůlíme. Krok 4: Těsto rozválíme na placku, přeneseme do formy a prsty vytlačíme vyšší okraj. Krok 5: Koláč posypeme rebarborou a jahodami. Vložíme do trouby a pečeme při 190 °C asi 30 minut. Krok 6: Mezitím vyšleháme bílky dotuha. Do sněhu vmícháme moučkový cukr a rozetřeme jej na téměř dopečený koláč. Krok 7: Zapečeme ještě asi 10 minut při 170 °C a nakonec moučník posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Kdo by neměl jíst rebarboru - rady a tipy

Zveřejněno 11. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý jahodovo-reveňový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZyJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý jahodovo-reveňový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZyJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, máslo, sůl, vejce, voda, rebarbora, jahody, bílek, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu