Meruňkovo - reveňový koláč

Suroviny

Na těsto:
250 g Hery
250 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
75 g Solamylu
1 vejce
1 Kl kypřícího prášku do pečiva
Na náplň:
1 zakysaná smetana
50 g cukru
2 vejce
1 vanilkový cukr
rebarbora
meruňky (můžou být i kompotované, mražené...)

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme a pokrájíme na kousky. Smícháme asi s 50 g cukru a dáme odležet. Pokud máme kompotované meruňky, necháme je okapat.

  2. Na těsto vymícháme máslo a zbytek cukru do pěny, přidáme vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem. Pečlivě vypracujeme těsto, které potom rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech.

  3. Těsto můžeme potřít meruňkovou marmeládou (ale potom uberte cukr) nebo rovnou posypeme rebarborou smíchanou s cukrem (vodu z ní slijeme) a poklademe půlkami meruněk.

  4. Zakysanou smetanu smícháme s vejci a oběma druhy cukru. Lžící směs naneseme na koláč a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Před krájením necháme dobře vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Variace: Do náplně použijte místo 2 vajec 3 žloutky a z bílů a 50g cukru vyšlehejte sníh a pět minut před upečením naneste sníh na koláč a nechte ještě pět minut zapéc až sníh zrůžoví.

Komentáře k receptu Meruňkovo - reveňový koláč

  • eva hubova eva hubova

    :-p:yes:+2určitě vyzkouším:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Recept se mi moc líbí, rebarboru mám moc ráda, ale je fajn, že s ovocem můžeme experimentovat. Mám mražené švestky, borůvky, ale i rebarboru. takže tento moučník u mne nezapadne.;-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: revenový koláč mražená rebarbora koláč z mražených meruněk mražené meruňky meruňkovo rybízový koláč meruňkovo makový koláč reveňový koláč s tvarohem meruňkovo-rebarborová marmeláda koláč rebarbora meruňky babicciny recepty revenovy kolac meruňkovo-reveňový koláč meruńkovo-rybízový džem koláč mražené meruňky reveňový štrůdl koláč se solamylem meruňkovo rebarborový koláč mražené meruňky na koláč revenovy koláč s marmeladou rebarbora mražená koláč z rebarbory