Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou

Sladkost pečené cibule, jemné žervé, vůně koření a pikantní nádech česneku vytvářejí lahodnou krémovou omáčku plnou intenzivní chuti, se kterou jednoduše připravíte neodolatelný zážitek pro každého milovníka těstovin

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
Dáme ji do pekáče, přidáme koření, sůl, pepř, olej a promícháme. Krok 2: U česneku seřízneme vršek tak, aby byly vidět všechny stroužky. Přidáme jej do pekáče a lehce zakápneme olejem. Krok 3: Nakonec přidáme žervé, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 45 minut. Na posledních 5 minut alobal sundáme, aby cibulka chytla barvu. Krok 4: Přibližně 10 minut před koncem pečení uvaříme v osolené vodě těstoviny do měkka. Krok 5: Když máme upečeno, z česneku vymačkáme stroužky, vše spolu promícháme a přidáme do směsi ještě horké těstoviny. Krok 6: Naposledy promícháme a můžeme podávat.

TIP: Pečený česnek: výtečná delikatesa nejen do těstovin

Zveřejněno 16. 6. 2025

Poznámka autorky Eevous

Koření můžeme zvolit jakékoli, já dala grilovací a Garam Masalu. Žervé lze použít i ochucené, například s paprikou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNrpl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNrpl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny, cibule, sýr žervé, česnek, olej, koření, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu