Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-rybízový džem

Uchovejte si chuť léta do chladných zimních dní v podobě příjemně sladkokyselého jahodovo-rybízového džemu. Upotřebíte tak svoji úrodu ze zahrádky. Džem se skvěle hodí na pečivo, do jogurtu i jako náplň do dezertů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 24 min Doba tepelné úpravy: 6 min

30 min (24 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce omyjeme a odstopkujeme. Jahody překrájíme a společně s rybízem dáme do většího hrnce. Krok 2: Gelfix smícháme s dvěma lžícemi cukru a vmícháme k ovoci. Povaříme zhruba 1 minutu. Krok 3: Pak přidáme zbylý cukr, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Krok 4: Plníme do sterilovaných sklenic, ihned uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Skladujeme v suchu, tmě a chladnu.

TIP: Marmelády, džemy a jejich nejrůznější varianty

Zveřejněno 28. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rybízový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmNG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rybízový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmNG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
jahody, rybíz červený, cukr krupice, gelfix

Přidat fotografie receptu