Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-rybízový džem

Uchovejte si chuť léta do chladných zimních dní v podobě příjemně sladkokyselého jahodovo-rybízového džemu. Upotřebíte tak svoji úrodu ze zahrádky. Džem se skvěle hodí na pečivo, do jogurtu i jako náplň do dezertů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 24 min Doba tepelné úpravy: 6 min

30 min (24 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce omyjeme a odstopkujeme. Jahody překrájíme a společně s rybízem dáme do většího hrnce. Krok 2: Gelfix smícháme s dvěma lžícemi cukru a vmícháme k ovoci. Povaříme zhruba 1 minutu. Krok 3: Pak přidáme zbylý cukr, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Krok 4: Plníme do sterilovaných sklenic, ihned uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Skladujeme v suchu, tmě a chladnu.

TIP: Marmelády, džemy a jejich nejrůznější varianty

Zveřejněno 28. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rybízový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmNG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rybízový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmNG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jahody, rybíz červený, cukr krupice, gelfix

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu