

Ruská zmrzlina s kakaem
Suroviny
- 2 šlehačky v červeném kelímku (40%)
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce moučkového cukru
- 4 bílky
- popřípadě kakao nebo nastrouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu
Ślehačky ušleháme a vešleháme vanilkový i moučkový cukr.
Pak ušleháme bílky v tuhý sníh a opatrně vmícháme do šlehačky.
Pokud chceme, můžeme do poloviny směsi přimíchat kakao, nebo čokoládové hoblinky. Hmotu dáme do nějakých plastových kelímků a zamrazíme.
Poznámka od kuchařky
Včera jsem tento recept objevila v Lidových receptech a hrozně mne nadchnul. Hned ráno jsem šla na to. Musím říct, že je to opravdu vynikající a hrozně jednoduché.
Recept do Lidových receptů poslala paní Zdena Kincová z Nedvědice a já jí za něj moc děkuji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ruská zmrzlina s kakaem
-
Vyzkoušeno vynikající.
-
Petruska (neregistrovaný/á) máš pravdu, tolik dobrých věcí zmizelo z trhu
-
za každou opravdovou zmrzlinu, která neobsahuje rostlinný tuk DÍKY!
veliká škoda, že už k nám není exportována ta opravdová ruská zmrzlina z Ruska, ty rostlinné náhražky, které si dovolují nazývat zmrzlinou, prodávané u nás jsou fujtajbl! -
Zdenka1 že jo?
-
Jani, tak dnes při likvidaci bílků přišla řada i na tvůj recept. Zmrzlinka je výborná
-
sabina (neregistrovaný/á) , tak dej vědět, jak chutnalo!!
-
Tento recept jsem dnes vyzkoušela a nemá chybu!! Přidala jsem kakao a čokoládové hoblinky a chutná to opravdu skvěle. Ještě čekám než zmrzlina zmrzne, už se nemůžu dočkat až ochuttnám
-
buryna, žloutky si dej do uzavíratelné skleničky a určitě je spotřebuješ třeba na obalení řízků
V uzavřené skleničce nějakou chvíli vydrží
-
teď k tomu ještě recept, kde potřebuju 4 žloutky a jdu na to
-
suzanna ne, ten kopeček je ještě z néé úplně zmrzlé směsi, ale fakt, chvilinku, několik vteřinek v mikru to spraví
-
Jani, díky za tip s mikrovlnkou
, to by mě nikdy nenapadlo
Ta fotka "kopečku" je po tom rozehřátí v mikrovlnce? Vypadá fakt úžasně
Lucasinko, i tobě díky za tip
Vyzkouším oboje, a pak dám vědět.
Hougou,, pro mě je to zatím taky marný boj, poslední zmrzlina, kterou jsem zkoušela nepovolila ani po půl hodině, co jsem ji vytáhla z mrazáku. Nabrat už sice šla, ale byla plná nepříjemných krystalků. Ale to už je k úplně jinému receptu
Dky kladným odezvám dám teď šanci tomuhle a uvidime -
Suzanno, zmrzku jsem nedavno delala a staci, kdyz ji nechas tak 10-15 minut v lednicce. Krasne povoli a je uzasne smetanova
-
suzzana,to máme stejný problém já taky hledám recept na zmrzlinu ,aby byla jak kupovaná a není zapotřebí zmrzlinovače,ale zatim jsem nenašla
a Jani tobě bodík posílám vypadá krásně
-
suzanna hmm, to zmrzne dost, no, ale já to řeším tak, že to dám na pár sekund do mikrovlnky.
-
Jani, prosím tě, když dám tuhle zmrzlinu do mrazáku a vytáhnu ji třeba za dva dny, zůstane taková měkká a krásně krémová jako koupené zmrzliny? Marně se snažím najít recept, který by po pár hodinách (nebo dnech) v mrazáku neskončil jako zmrzlá kostka, kterou nerozbiju ani kladivem