Krkovička s česnekovými výhonky a kedlubnou

recepty73 Kuchař: recepty73

4 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

4 libovější plátky vepřová krkovice bez kosti
sádlo nebo špek
1 velká cibule
250 g kedlubny
250 g česnekových výhonků
větší snítka tymiánu
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby
jíška dle potřeby
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Plátky libové krkovice po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. Naklepávat není nutné. Cibuli drobně pokrájíme a osmažíme na sádle nebo jemně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Osmaženou cibuli dáme vařečkou ke straně kastrolu a přidáme osmažit z obou stran plátky krkovice s větší snítkou tymiánu. Podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka, pod poklicí a na mírném ohni.

  2. Očištěné kedlubny a česnekové výhonky pokrájíme. Kedlubny na menší kostky nebo hranolky a výhonky na kratší díly. Kedlubny přisypeme k masu a dusíme asi 4-5 minut, pak přisypeme česnekové výhonky a dusíme další 2-3 minuty. Omáčku dle potřeby zahustíme jíškou (nebo záklechtkou), krátce provaříme, dochutíme solí a pepřem dle chuti a vyndáme snítku z vyvařeného tymiánu.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami, rýží...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička s česnekovými výhonky a kedlubnou

K receptu nejsou žádné komentáře.