Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Léto je období grilování. Na jednom ohni pak můžeme připravit rovnou celý pokrm. Marinované plátky kuřecího masa servírujeme s brambory pečenými v ohni, ke kterým se skvěle hodí cibulový dip s hořčicí a opečená rajčátka.
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa očistíme, oloupané stroužky česneku rozmáčkneme plochou nože. Maso osolíme, opepříme a naložíme do mísy s pivem, česnekem a rozmarýnem.
Krok 2: Necháme marinovat minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc. Maso poté grilujeme na rozpáleném grilu zhruba 4-5 minut z každé strany.
Krok 3: Cherry rajčátka ponecháme na větvičce, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme jen pár minut, dokud slupka nezačne praskat a rajčátka lehce nezměknou.
Krok 4: Brambory důkladně omyjeme a zabalíme do alobalu spolu s rozmačkaným česnekem, tymiánem, solí, pepřem a trochou olivového oleje. Balíčky vložíme do žhavého uhlí a pečeme minimálně 40 minut (doba pečení se může lišit podle velikosti brambor). Při otevírání pozor na horkou páru!
Krok 5: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a drobně nakrájenou cibulku zlehka orestujeme dozlatova. Necháme chvíli vychladnout. V misce mezitím smícháme majonézu, obě hořčice, citronovou šťávu a med. Do této směsi vmícháme orestovanou cibulku.
Krok 6: Na talíř servírujeme kousek masa, upečený brambor, rajčátka a přidáme také hotový dip.
Zveřejněno 7. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n583W
Moje poznámka
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n583W
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 11 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
rozmarýn,
česnek,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
rajče cherry,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
cibule,
majonéza,
hořčice plnotučná,
hořčice hrubozrnná,
šťáva citronová,
med,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)