Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kečup z rajčátek a jablek

Domácí kečup je skvělý způsob, jak si vychutnat poctivou chuť rajčat bez zbytečných konzervantů a cukru navíc. Jeho příprava je snadná a výsledek ocení celá rodina - skvěle se hodí k masu, hranolkám i do omáček.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata i jablka omyjeme a oloupeme. Při loupání rajčat pomůže, když slupku nařízneme do kříže a rajčata spaříme v horké vodě. Potom je spolu s jablky a se zázvorem nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Nakrájená rajčata s jablky a zázvorem vložíme do kastrolu. Přidáme lžíci vody a rozvaříme. Necháme vychladnout a potom vše rozmixujeme. Krok 3: Rozmixovanou směs vrátíme do kastrolu. Koření svážeme do kousku čisté gázy a přidáme do kečupu, abychom ho nemuseli jednotlivě vybírat. Vaříme na mírném ohni asi 15-20 minut za stálého míchání, aby se směs nepřipálila. Krok 4: Hotový kečup dochutíme solí, cukrem a octem. Horký plníme do sklenic, které uzavřeme a sterilujeme 15 minut. Pak je otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme v šeru.

TIP: Chyby při výrobě kečupu a jak jim předejít

Zveřejněno 30. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup z rajčátek a jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6Bl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup z rajčátek a jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6Bl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
rajče, jablko, cibule, cukr krupice, ocet, sůl, pepř, koření hřebíček, koření nové koření, zázvor, skořice, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu