Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové flíčky se slaninou

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 895 kJ /
931 kcal
Bílkoviny14,92 g
Tuky85,02 g
Vláknina15,76 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,40 g
Sacharidy20,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jemně pokrájenou cibuli smažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu a drobně nasekaný česnek a ještě krátce smažíme. Krok 2: Poté přidáme na menší kousky pokrájený syrový květák, osolíme, opepříme a pod poklicí zvolna, bez podlití (nebo minimálního) vše společně podusíme, do změknutí květáku na skus. Krok 3: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do květákové směsi, případně ještě dosolíme nebo opepříme a můžeme podávat. Podáváme se sterilovanou okurkou nebo řepou, saláty či kompotem dle chuti. Krok 4: Kdo má rád vaječná jídla typu mozeček, může do hotové směsi vmíchat tři rozšlehaná vejce, která nechá za občasného míchání srazit, ale vůbec to není nutné.

Zveřejněno 20. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové flíčky se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oxgp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové flíčky se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oxgp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
květákové recepty, zapečené flíčky se s anglickou se slaninou

Suroviny:
květák, slanina anglická, cibule, olej, česnek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu