Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvová marmeláda II

Na palačinky, do moučníků nebo jen tak na namazání na pečivo. Tam všude se hodí domácí broskvová marmeláda. K její výrobě stačí jen pár surovin a můžete si sami zvolit, jestli chcete úplně jemnou konzistenci nebo raději ponechat kousky ovoce.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do většího hrnce s dvojitým dnem. Krok 2: Broskve zalijeme 100 ml vody a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 20 minut, dokud se broskve nezačnou hodně rozvářet. Krok 3: Poté je rozmixujeme tyčovým mixérem buď úplně dohladka nebo necháme mírné kousky. Do vzniklého pyré přidáme za stálého míchání Gelfix smíchaný se 3 lžícemi cukru a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Krok 4: Po uvedené době přidáme zbylý cukr a marmeládu opět za stálého míchání vaříme ještě 7 minut. Krok 5: Horkou marmeládu plníme do čistých skleniček, mírně posypeme pomůckou ke konzervování, zavíčkujeme a necháme vychladnout.

TIP: Jak připravit marmeládu v domácí pekárně

Zveřejněno 2. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová marmeláda II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8qn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová marmeláda II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8qn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
broskve, voda, gelfix 2:1, cukr krystal,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu