Broskvová marmeláda II
Na palačinky, do moučníků nebo jen tak na namazání na pečivo. Tam všude se hodí domácí broskvová marmeláda. K její výrobě stačí jen pár surovin a můžete si sami zvolit, jestli chcete úplně jemnou konzistenci nebo raději ponechat kousky ovoce.
Postup přípravy
Krok 1: Broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do většího hrnce s dvojitým dnem.
Krok 2: Broskve zalijeme 100 ml vody a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 20 minut, dokud se broskve nezačnou hodně rozvářet.
Krok 3: Poté je rozmixujeme tyčovým mixérem buď úplně dohladka nebo necháme mírné kousky. Do vzniklého pyré přidáme za stálého míchání Gelfix smíchaný se 3 lžícemi cukru a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
Krok 4: Po uvedené době přidáme zbylý cukr a marmeládu opět za stálého míchání vaříme ještě 7 minut.
Krok 5: Horkou marmeládu plníme do čistých skleniček, mírně posypeme pomůckou ke konzervování, zavíčkujeme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 2. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvová marmeláda II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk8qn
Moje poznámka
Broskvová marmeláda II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk8qn
Nejnovější recepty
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 1 hodinou
Květákové karbanátky se sýrem a šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí steak s houbovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený patizon
Přidáno před 11 hodinami
Rýžový nákyp bez laktózy
Přidáno před 12 hodinami
Plněná rajčata III
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka (hrníčková, olejová)
Kiki před 6 minutami
Sváteční maková bábovka
Edlsek před 27 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
Macek2511 před 38 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Stepankova před 1 hodinou
Moje muffiny
Mili5 před 1 hodinou
Třený borůvkový koláč s drobenkou
icecube58 před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
wimra před 2 hodinami
Olejový koláč s ostružinami
wimra před 2 hodinami
Kuře na másle a česneku
poirotka před 3 hodinami
Francouzské řízečky
Veramik před 5 hodinami
Suroviny:
broskve,
voda,
gelfix 2:1,
cukr krystal,
Komentáře (1)