Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková zavařenina s čokoládou Margot

K letním měsícům také neodmyslitelně patří zavařování přebytků ze zahrádky. Uchovejte si chuť švestek i do zimy a připravte perfektní zavařeninu s čokoládou Margot. Perfektně chutná nejen v moučnících, ale také v palačinkách.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

stbily

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Citronovou kůru nastrouháme. Tyčinku Margot také nastrouháme. Krok 2: Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Krok 3: K švestkám přidáme čokoládu Margot, kakao a citronovou kůru. Přisypeme želírovací přípravek promíchaný s cukrem. Krok 4: Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 5 minut. Krok 5: Horkou zavařeninou plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

TIP: Jak plnit sklenice při zavařování - rady, tipy

Zveřejněno 10. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková zavařenina s čokoládou Margot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx67k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková zavařenina s čokoládou Margot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx67k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
švestky, čokoláda margot, kakao, citron bio, želírovací přípravek, cukr

Přidat fotografie receptu