Květákové placičky se špenátem
Zeleninové placičky podáváme často jako samostatný chod nebo přílohu k masu. V tomto receptu najdeme placky z květáku, který doplní špenát, šunka a strouhaný sýr. Placičky pak můžeme smažit nebo upéct v troubě.
Postup přípravy
Krok 1: Špenát povaříme a listy nasekáme.
Krok 2: Květák zlehka pomixujeme ponorným mixérem, přidáme špenát, nastrouhaný sýr a šunku, nakrájenou cibuli, vejce, lisovaný česnek a škrob. Osolíme, opepříme, zamícháme a zahustíme podle potřeby strouhankou.
Krok 3: Z hmoty tvoříme placičky, které smažíme na oleji nebo je potřeme olejem a pečeme v troubě při 180 °C asi 20 minut.
Krok 4: Podáváme s různými dipy, zeleninou nebo karamelizovanou cibulkou.
Zveřejněno 12. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové placičky se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkB2L
Moje poznámka
Květákové placičky se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkB2L
Nejnovější recepty
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 9 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 9 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 12 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 13 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 6 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 6 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 6 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 6 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 7 hodinami
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
VeronikaRob před 8 hodinami
Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou
petrp před 8 hodinami
Suroviny:
květák,
listy špenátové mražené,
sýr tvrdý,
šunka,
cibule,
vejce,
česnek,
škrob,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
olej
Komentáře (1)