Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené plátky patizonu

Patizon je často opomíjená, ale výborná zelenina, kterou snadno připravíte i v horkovzdušné fritéze. Plátky patizonu zapečené se slaninou, žampiony a zeleninou, vás nalákají nejen vzhledem, ale též svou vůní a lahodnou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky patizonu oloupeme, odstraníme semena, osolíme a necháme hodinu vypotit. Krok 2: Cibuli a mrkev oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme slaninu, papriku, mrkev a žampiony. Vše osolíme, okořeníme a dusíme do poloměkka asi 7 minut. Krok 4: Do hotové směsi přidáme nakrájené olivy a rajčata, cibulovou nať, polovinu mozzarelly a zamícháme. Krok 5: Porce patizonu osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a položíme na pečicí papír. Na každý plátek naneseme nádivku a vše vložíme do horkovzdušné fritézy. Krok 6: Pečeme na 160 °C 10 minut, poté patizony posypeme zbylým sýrem a dopečeme dalších 10 minut. Pro větší propečení dopékáme při teplotě 180 °C. Krok 7: Podáváme s různě upravenými bramborami.

TIP: Na co je dobrá horkovzdušná fritéza

Zveřejněno 17. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené plátky patizonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ82r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené plátky patizonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ82r

Marie

Suroviny:
patizon, cibule, slanina anglická, olej, žampióny, mrkev, paprika čerstvá červená, rajče sušené v oleji, sýr mozzarella, nať cibulová, sůl, pepř mletý, koření provensálské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu