Zapečené plátky patizonu
Patizon je často opomíjená, ale výborná zelenina, kterou snadno připravíte i v horkovzdušné fritéze. Plátky patizonu zapečené se slaninou, žampiony a zeleninou vás nalákají nejen vzhledem, ale též svou vůní a lahodnou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Plátky patizonu oloupeme, odstraníme semena, osolíme a necháme hodinu vypotit.
Krok 2: Cibuli a mrkev oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme slaninu, papriku, mrkev a žampiony. Vše osolíme, okořeníme a dusíme do poloměkka asi 7 minut.
Krok 4: Do hotové směsi přidáme nakrájené olivy a rajčata, cibulovou nať, polovinu mozzarelly a zamícháme.
Krok 5: Porce patizonu osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a položíme na pečicí papír. Na každý plátek naneseme nádivku a vše vložíme do horkovzdušné fritézy.
Krok 6: Pečeme na 160 °C 10 minut, poté patizony posypeme zbylým sýrem a dopečeme dalších 10 minut. Pro větší propečení dopékáme při teplotě 180 °C.
Krok 7: Podáváme s různě upravenými bramborami.
Zveřejněno 17. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené plátky patizonu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ82r
Moje poznámka
Zapečené plátky patizonu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ82r
Nejnovější recepty
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 6 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 8 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 7 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 8 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 9 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 9 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 9 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 12 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 12 hodinami
Suroviny:
patizon,
cibule,
slanina anglická,
olej,
žampióny,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
rajče sušené v oleji,
sýr mozzarella,
nať cibulová,
sůl,
pepř mletý,
koření provensálské
Komentáře (1)