Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinové šátečky

Kynuté drobné pečivo má v naší kuchyni velkou tradici. Ať už jde o koláčky či šátečky a různorodé náplně. Tentokrát připravíme z kynutého těsta šátečky plněné ostružinami. Spojí se tak jemná chuť těsta a osvěžujících ostružin.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnku rozdrobíme droždí, přidáme kostku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Z mouky, tuku, vejce, soli a kvásku zaděláme těsto. Přikryté v teple jej necháme asi 1 hodinu kynout. Krok 3: Jakmile je vykynuté, přeložíme těsto na pomoučněný vál, vyválíme ho a rozkrájíme na čtverce. Krok 4: Ostružiny rozdělíme na čtverce, posypeme směsí cukru a mouky. Přes náplň přehneme rohy a okraje k sobě dobře přitlačíme. Krok 5: Šátečky přendáme na tukem vymazaný plech a pečeme dozlatova v troubě při 180 °C asi 20-25 minut. Orientujeme se podle zkušeností s vlastní troubou. Krok 6: Po upečení pak šátečky pocukrujeme.

Zveřejněno 18. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinové šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBY2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinové šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBY2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí, cukr, mléko, mouka hrubá, tuk hera, vejce, sůl, ostružiny, cukr krupice, cukr moučkový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu