Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová marmeláda

Přebytky cuket, a to i těch přerostlých, snadno zpracujete do marmelády. Je rychle hotová a voní skořicí a badyánem. Chutná skvěle namazaná na pečivu i jako náplň do palačinek. Tak se do ní pusťte, nebudete litovat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 2: Přidáme k ní kůru a šťávu z jednoho bio citronu.
Dosypeme 2 lžíce cukru, směs promícháme a dáme vařit. Vodu není třeba dolévat, cuketa pustí šťávy dost. Krok 3: Směs uvaříme doměkka a necháme zchladnout. Poté ji rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 4: Přisypeme želírovací přípravek, cukr, skořici a mletý badyán. Promícháme a směs přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut. Krok 5: Hotovou marmeládu nalijeme do vysterilizovaných skleniček, hrdla sklenic otřeme a uzavřeme čistými víčky. Na 5 minut otočíme sklenice dnem vzhůru, poté otočíme zpět a necháme vychladnout.

TIP: Jak plnit sklenice při zavařování

Zveřejněno 26. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová marmeláda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBO1Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová marmeláda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBO1Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, cukr krupice, citron bio, želírovací přípravek, skořice mletá, badyán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu