Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky

Fenykl není v našich kuchyních příliš často využívanou zeleninou. Pokud mu ale dáte šanci, určitě nebudete litovat. Jeho chuť je osvěžující s lehkým aromatem po anýzu. Restováním se jeho chuť zjemní a zesládne. S cuketou a rajčátky chutná úžasně.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu omyjeme a nakrájíme na čtvrtkolečka, fenykl zbavíme tvrdého košťálu a nakrájíme na měsíčky, stejně jako oloupanou cibuli. Rajčátka přepůlíme. Krok 2: V rozehřáté pánvi na 1 lžíci oleje prudce restujeme dozlatova nejprve fenykl s cibulí. Poté přidáme cuketu a rajčátka a restujeme za občasného promíchání. Krok 3: Přidáme rajčatovou pastu z tuby, promícháme a podlijeme 100 ml vody, vytvoříme hustou šťávu. Osolíme, opepříme a dle kyselosti rajčat mírně přisladíme podle chuti, nejprve polovinou cukru. Podle potřeby podléváme vodou. Krok 4: Na závěr vložíme nasekanou fenyklovou nať. Povaříme do potřebné hustoty, dosolíme nebo dosladíme a podáváme s rýží nebo pečivem.

TIP: Jak připravit fenykl

Zveřejněno 25. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o287B

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o287B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Kde berete inspiraci na tak zajímavé recepty? Tohle je zase jídlo, co bych moc ráda ochutnala. S fenyklem nejsem moc zvyklá vařit, zatím jsem ho dávala jen do polévky s lososem a tam mi moc chutnal.

Suroviny:
fenykl, cuketa, cibule, rajče cherry, olej olivový, sůl, pepř mletý, pasta rajčatová, cukr krupice, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu