Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatový protlak do omáček

Doslova z pár velkých rajčat, cibule a koření připravíme během chvíle omáčku, kterou využijeme v chladnějším období roku. Protlak se hodí na polévku či rajčatovou omáčku. Takto jej budete mít vždy po ruce.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

6 středních sklenic

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata a cibuli nakrájíme, přidáme nové koření, bobkové listy a hřebíčky. Vše společně povaříme asi 30 minut. Krok 2: Potom odstraníme koření a směs rozmixujeme, propasírujeme, přidáme červenou papriku, ocet, sůl a cukr. Ještě chvilku vaříme, až směs trochu zhoustne. Krok 3: Plníme do čistých skleniček, otřeme jim po naplnění hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

TIP: Jak se vyhnout nejčastějším chybám při vaření protlaku

Zveřejněno 27. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatový protlak do omáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xVVV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatový protlak do omáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xVVV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, cibule, koření nové koření, bobkový list, koření hřebíček, paprika čerstvá červená, ocet, sůl, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu