Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalovaný patizon

Patizon smažený v těstíčku je lahodná úprava této jemné zeleniny. Díky nadýchanému obalu je krásně křupavý a chutný. Skvěle se hodí jako lehký hlavní chod, příloha k masu nebo jako rychlá vegetariánská varianta k oblíbenému řízku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Patizony oloupeme, opláchneme a osušíme. Poté je nakrájíme na plátky a vykrojíme mechové středy se semínky. Krok 2: Vejce rozšleháme s trochou mléka, hladkou moukou, Podravkou a solí na řídké těstíčko.  Krok 3: Patizony namáčíme ve vejcích a obalujeme ve strouhance. Krok 4: Smažíme ve větším množství horkého oleje, po obou stranách dozlatova. Na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný olej a podáváme. Krok 5: Jako příloha se hodí vařené nebo šťouchané brambory, bramborová kaše a čerstvá zelenina nebo salát.

TIP: Na co se hodí patizony?

Zveřejněno 2. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaný patizon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n57lR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaný patizon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n57lR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

To bych s tak dala. Ale nemám zahrádku a v mém okolí je nikdo asi nepěstuje. Zato cukety se nám hrnou pořád 😁

Přibližně před třemi lety jsem prvně zkoušela zpracovat patizon. Jak jinak, než smažený. 😊 Všem velmi chutnal, dá se říct, že víc než smažená cuketa. Rádi experimentujeme, do těstíčka občas přidám česnek, jindy zase strouhaný sýr, někdy bylinky. Je opravdu skvělý.

Suroviny:
patizon, vejce, mouka hladká, strouhanka, mléko, olej, sůl, podravka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu