Václavková dobrota

Houby Doba přípravy: 30 min 8 názorů

Houby Doba přípravy: 30 min 8 názorů

Suroviny podľa množstva húb

kloboučky Václavek
máslo
sůl
kmín
Na obložení:
cibule
hořčice
feferonky
zelenina podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na masle opečieme klobúčiky podpňoviek z jednej strany, otočíme, osolíme a opäť opečieme.

  2. Postupne takto opečieme z oboch strán všetky klobúčiky.

  3. Potom ich vložíme všetky späť do výpeku, pričom každú vrstvu posypeme rascou, zakryjeme a na slabom ohni 20 minút dusíme (nepodlievame, iba v najnevyhnutnejšom prípade podlejeme 1 lyžicou vody, aby neprihoreli, podpňovky majú vody dosť ).

  4. Udusené podpňovky opatrne vyberieme na tanier, obložíme cibuľou, horčicou, feferónkami a podávame s chlebom a zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Je to jednoduché, ale vynikajúce :)))

Komentáře k receptu Václavková dobrota

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Toto mi uniklo a ppritom je to určite skvelé!

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    přesně takhle dělám i bedly a dutonohé hříbky a je to bašta:yes::-D má to jen jeden zádrhel - já se vždycky hrozně přejím;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Majka8: Majka, máš to predsa v zátvorke napísané :-8

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Majka8:Rasca je kmín, bydlím na Slovenské hranici, tak vím, taky jsem tam půl života pracoval. Z koření ještě by Tě mohl zaskočit ďumbier, to je zázvor a čierne korenie je pepř.
    Jídlo dobré, bacha na václavky, nutno tepelně upravovat raději déle, aspoň půl hodiny pro sichr, za syrova jsou jedovaté, toxiny se ničí tepelnou úpravou alespoň 20 minut, ale někteří mykologové tvrdí, že jistota je půl hodiny.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Omlouvám se,ale nevím co je rasca:-//

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Václavky jsem takto ještě nedělala:-)Vždy buď na smaženici,nebo nakládané.Tohle by mi chutnalo:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    :yes:Dělala jsem podobně,ale na trošce oleje,přidala jsem česnek,koření na čínu a sojovou omáčku,k tomu hranolky.Bylo to výborné.:yes:+4

    Odpovědět

  • zizala zizala(moderátorka)

Tématické fráze: václavková smaženice babicovy dobroty recepty 3.10.2013 václavková dobroty z václavek recept vaclavky upravovat václavky toxin monin.cz rybí podpňovka