Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový džem

Hruškový džem s vínem a kořením je sladká pochoutka plná vůní podzimu. Zralé hrušky se propojí s jemným bílým vínem, skořicí a badyánem, citron dodá svěžest. Výsledkem je voňavý džem, který ozvláštní snídaně i dezerty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce, trochu podlijeme vodou a povaříme. Krok 2: Jakmile jsou hrušky trošku rozvařené, přidáme cukr, koření a víno. Vše společně vaříme ještě asi 5 minut. Krok 3: Před koncem varu přidáme citronovou šťávu. Džem odstavíme a ještě horký plníme do nahřátých sklenic. Krok 4: Po zavíčkování sklenice na chvíli otočíme dnem vzhůru.

TIP: Hrušky ve sladké kuchyni - výběr receptů

Zveřejněno 3. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6xx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6xx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, cukr želírovací, víno bílé, šťáva citronová, skořice, badyán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu