Kančí guláš se zelím
Kančí maso je libové, ale pevnější než vepřové. Na talíř nám přinese chuť a vůni lesa. V kombinaci se zelím, červenou paprikou a fazolkami z něj připravíme chutný guláš. Ten stačí doplnit krajícem čerstvého chleba a kousky čerstvé cibule.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme vepřové sádlo, na kterém osmažíme najemno nakrájené cibule. Když cibule začíná hnědnout, přidáme k ní na malé kostičky nakrájené maso a ze všech stran ho osmažíme.
Krok 2: Maso dusíme ve vlastní šťávě, potom zaprášíme mletou sladkou paprikou, promícháme a po chvilce zalijeme horkým vývarem nebo vodou. Dále do guláše přidáme drcený kmín, mletý černý pepř, prolisovaný česnek a za občasného míchání dusíme do změknutí masa.
Krok 3: Když je maso měkké, přidáme do guláše propláchnuté a na malé kousky nakrájené sterilované zelí, na kostičky nakrájenou červenou kapii a krátce povaříme.
Krok 4: Guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Přidáme kečup, majoránku, osolíme a povaříme ještě asi 15 minut.
Krok 5: Nakonec do guláše přidáme červené fazole a vše prohřejeme.
Zveřejněno 4. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrzBR
Moje poznámka
Kančí guláš se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrzBR
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 23 minutami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 12 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 13 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Fitulka před 1 hodinou
Italské plněné placky
Lucie1001 před 2 hodinami
Helenské rohlíky
Tynaja před 4 hodinami
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 5 hodinami
Segedínský guláš
Kajkajak před 10 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 12 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 15 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 17 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Suroviny:
maso,
cibule,
sádlo,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
kapie červená,
kečup sladký,
zelí sterilované,
fazole červené,
majoránka,
mouka hladká,
vývar masový
Komentáře (1)