Kančí guláš (Opilec)

Vepřové maso Doba přípravy: 1-2 hodiny 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 1-2 hodiny 2 názory

Suroviny 4-6 porcí

1 kg kančího masa
0,2 kg slanina
2 ks větší cibule
1 dl Rum
4 dl Červené víno
1 l hovězího bujónu nebo kančího vývaru
sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na větší kostky a slaninu na malinké kostičky.

  2. V hrnci rozpusítme sádlo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.

  3. Cibuli necháme dojít do hněda jako na klasický guláš a přidáme maso i slaninu.

  4. Po zatažení masa přilijeme Rum a 1 dl vína. a dusíme cca 20 minut kdy je skoro všechna tekutina pryč a omáčka je krásně tmavá a hustá.

  5. Přilejeme zbytek vína a necháme cca 5 minut odpařit alohol.

  6. Zalijeme vývarem a nechame ještě cca 20min. vařit než maso změkne (doba záleží na zvoleném mase).

  7. Zahustíme jížkou a necháme posledních cca 5 min na zavaření jížky.

Poznámka od kuchařky

Abych předešel dotazům.. NE! žádné divoké koření

NE! žádná paprika ani jiní koření

Komentáře k receptu Kančí guláš (Opilec)

Tématické fráze: kančí guláš kančí guláš v troubě pečený kančí guláš jednoduchy kanci gulas kančí recepty recept na kanci gulas klasicky kanci gulas vařené kančí maso kančí guláš červené víno priprava kanciho gulase babicovy dobroty recepty kančí guláš pečený kančí guláš recept top recepty kanči guláš vařený kančí guláš recept na guláš z divokého kance guláš vino rum pečený guláš z kance kancí guláš z kančího masa kančí hřbet guláš