Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štavnatá hrušková bábovka

Hruškový moučník s vůní skořice. Právě na sklonku léta probíhá sezona hrušek a tahle bábovka bude chutnat opravdu všem. Je vláčná, šťavnatá a na povrchu navíc přelitá čokoládovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme, 3 nakrájíme na kostičky a 3 nahrubo nastrouháme. Ovoce dáme do kastrůlku a lehce podusíme, aby pustilo šťávu. Potom odstavíme a necháme vychladnout. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, cukr, přidáme kypřicí prášek, koření, skořici a promícháme. Troubu včas předehřejeme na 150 °C. Krok 3: Vejce vyšleháme do pěny, pomalu přiléváme olej, přimícháme sypkou směs a nakonec vychladlé hrušky. Krok 4: Těsto vlijeme do silikonové bábovkové formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 50 minut. Krok 5: Hotovou bábovku necháme zchladnout a polijeme čokoládovou polevou.

TIP: Jak vyndat bábovku ze silikonové formy

Zveřejněno 11. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štavnatá hrušková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wEDj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štavnatá hrušková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wEDj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, mouka polohrubá, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, koření do perníku, skořice, vejce, olej, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu