Hruškový med

maris Kuchařka: maris

Zavařeniny 19 názorů

Suroviny

900 g oloupaných a jadřinců zbavených hrušek ( čistá váha)
400 g ananasového kompotu i s nálevem
700 g cukru
šťáva z jednoho citronu
l lžíce zázvorové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky nakrájíme na drobné kousky,, ananas rozmixujeme nahrubo.

  2. V kastrolu smícháme všechny suroviny a vaříme do změknutí hrušek a do mírného zhoustnutí (cca -30 minut, často mícháme).

  3. Horké plníme do skleniček.

Poznámka

Zdroj : Apetit - mírně upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 304 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hruškový med

  • maris maris(autorka receptu)

    Jana Remkova: to je super obměna;-), moc děkuju za fotku:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Přidávám foto -verze s jablky :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes::yes::yes::-O No a já zrovna dělám totéž, ale z jablek!!:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Lákavý recept, Maruško. Letos už nevyzkouším, hrušky už nemáme. Ale ráda tuhle dobrotu zkusím napřesrok :-K:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Moc všem děkuju:-):-K
    Hello - máš pravdu - je to opravdu hodně sladké, proto asi " med ":-)), držela jsem se původního receptu z Apetitu - jen jsem dělala z jedné třetiny, ale jinak bych cukr taky ubrala;-)

    Odpovědět

  • Monikaprochazkova Monikaprochazkova

    Vypadá to dobře. Určíte to vyzkouším. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Ananas je ideální na přidání téměř do jakéhokoliv džemu. Už jsem sem přidávala recept s rebarborou, letos jsem dělala vynikající džem s meruňkami a syrovým ananasem, tak teď zkusím i s hruškami. Jen tím množstvím cukru si nejsem jistá. Včera jsem dělala podzimní pečený čaj - jablka, hrušky, syrový ananas - celkem 2 kg ovoce. Dala jsem 300 g cukru a je to sladké až dost. Ale za tento recept + 10 :yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    světlík: řekla bych nastrouhat a vymačkat ;-)

    Odpovědět

  • světlík světlík(neregistrovaný)

    Recept mně zaujal. Kde vezmu zázvorovou šťávu?:-?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To asi bude dobrota :-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    magdalenka: i já bych si to tak nějak uměla vysvětlit, každopádně to bude moc dobré, jsem přesvědčena, že by mému muži moc chutnalo, ten si totiž už několik let každé ráno maže na chléb marmeládu.
    Bodík, Maruško, ti patří :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nalákali ma krásne obrázky otvoriť recept. :yes:
    Veľmi zaujímavé - je to niečo ako hruškovo ananásový džem?

    Odpovědět

  • gargulkaD gargulkaD

    Za mě je to naprosto jedno, jak se to nazve, med nebo jam nebo marmeláda, vypadá to dle fotky i dle popisu famózně, to určo vyzkouším! Díky za receptík!

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vypadá to chuťově báječně:yes:+

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Tak to bych si s chutí dala:-p:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hruškový med hruškový jam jak se dělá hruškový kompot pečený čaj s ananasem hruškový med recept hruškový med s ananasem hruškový džem se zázvorem hruškový protlak recept na hruskovy med zázvorový jam jablečný med se zázvorem hruškový kompot se zázvorem recept na huškový kompot se zázvorem hruškový kompot s třtinovým cukrem marmeláda z hrušek a medu hruskova med hruškový jam recept hruskovy caj recept na jablečný džem s ananasem domácí hrušková povidla s třtinovým cukrem

Zapomněl/a jsem heslo