Hrušková čoko-bábovka

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 20 minut + pečení 7 názorů

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 20 minut + pečení 7 názorů

Suroviny

4 vejce
250 ml cukru moučky
375 ml polohrubé mouky
50 g másla
1/2 kelímku zakysané smetany
kypřící prášek
2 hrušky
1/2 čokolády na vaření
tuk
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Oddělené žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny, z bílků si ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáváme hodně změklé (může být i rozehřáté) máslo, kysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva.

  2. Nakonec vmícháme sníh a po zapracování dodáme oloupané na nadrobno rozkrájené hrušky a nadrobno nasekanou čokoládu na vaření.

  3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme na 190°C cca 40-50 minut

Poznámka od kuchařky

je výborná druhý i třetí den (pokud vydrží)

Komentáře k receptu Hrušková čoko-bábovka

Tématické fráze: hrušková bábovka obrácený ananasový koláč se zakysanou smetanou čoko koláč od hrušky bábovka se zakysanou smetanou hrušková buchta hruškova bábovka z mikrovlnky čoko bábovka hrušková bábovka buchta koláč dort čokokoláč od hrušy hruška čoko koláč hrušková bábovka bez vajec hrukov babovka mandlová bábovka s hruškami hrušková bábovka s čokoládou babovka hrušková povidla recepty ladi hrusy coko-buchta od hrusky šlehaná bábovka s kysanou smetanou hrušková bábovka se smetanou buchta z hrušek