Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí nudličky

Kančí nudličky na zelenině si připravte třeba k víkendovému obědu. Připravte k nim třeba staročeskou rýži nebo šťouchané brambory. Na šťavnatém mase s lahodnou omáčkou si určitě pochutnáte a příprava je přitom tak snadná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kančí kýtu nakrájíme na nudličky. Krok 2: V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a maso na něm zprudka orestujeme. Krok 3: Maso osolíme, opepříme, přidáme směs koření na zvěřinu a poté pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme horkou vodou. Krok 4: Když je maso měkké, přidáme tymián, na větší kostky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájené sterilované okurky, kapii a dusíme asi 10 minut. Krok 5: Šťávu podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě a krátce provaříme. Krok 6: Podáváme s rýží nebo s různě upravenými bramborami.

Zveřejněno 12. 9. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

Koření na zvěřinu obvykle obsahuje: jalovec, rozmarýn, pepř černý, bobkový list, tymián

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí nudličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zrD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí nudličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zrD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta kančí, cibule, pórek, okurky sterilované, paprika, olej olivový, sůl, pepř mletý, tymián sušený, koření na zvěřinu, solamyl

Přidat fotografie receptu