Adžabsandál

evosheek Kuchař: evosheek

Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

1 lilek
1 paprika sladká
2 cibule
3 stroužky česneku
1 mrkev
4 rajčata
koriandr nebo adžika
vinný ocet
sůl
(fetu)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na plátky nakrájíme lilek, posolíme a necháme dvě hodiny odstát, pak slijeme vodu.

  2. Na pánvi na rostlinném oleji osmahneme lilek. Na druhé pánvi podusíme doměkka ostatní zeleninu. Pak vše smícháme.

  3. Vše dáme do pekáče a na vrch dáme čtyři nakrájená rajčata (můžeme přidat i fetu) a tak půl hodiny pečeme.

  4. Promícháme a plníme tímto arabský chléb. Dá se to jíst i studené, lepší je to druhý den.

Poznámka

Adžabsandál je gruzínské vegeteriánské jídlo, ale českým masožravcům radím. Nezapomeňte si adžabsandál připravit ke každé grilovačce. Z mého pohledu jde o opravdu božskou kombinaci masa a pečené zeleniny. A proto všichni masožravci nezapomeňte dát tomuto pokrmu svůj bodík. Za což vám již předem děkuji! :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 105 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Adžabsandál

  • Kristýna Kristýna(neregistrovaná)

    Vyzkoušela jsem a je to úžasné! Mám ráda lilky a tahle úprava je snad nejlepší, jakou jsem zatím jedla... Výborý!:-)

    Odpovědět

  • Kruela Kruela

    To vypadá hodně dobře.určo vyzkouším:-p

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:v sezoně určitě vyzkouším..:-*:-K:-K:-K

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: vegeterianske recepty gruzinský adžabsandal gruzínské jídlo recept gruzínské recepty vegeteriánské jídlo recept vegeterianske jidlo vegeteriánské brambory adžika sandal názvy gruzínské jídla lilek v omáčce adžika recept vegeterianské jídla recepty adžika gruzinska gruzínská adžika recepty gruzinská jídla recepty gruzínské jídlo recepty gruzinská plněná sekaná vegeterianske recepty pro adjabsandal recepr gruzinske jidlo *sandali gruzijska pecena zelenina